Hingstar online
12 mars 2021 13:58

Valley 1431

Valley 1431

Om "Valley 1431"

Ras:
Varmblodig ridhäst

Hingstdata:
e Vitalis u Elfenbraut mf San Amour. Född 2018, 168 cm. WFFS: Inte bärare av anlaget.

Uppfödare:
Albert Röber

Ägare:
Lövsta Stuteri AB

Telefon:
Lövsta Stuteri 0760-12 11 12

E-post:
semin@lovstastuteri.com

Hemsida:
https://www.lovstastuteri.com/hingstar/valley

Betäckningsstation:
Lövsta Stuteri. Språngavgift 3.500 kr gäller för alla. Du väljer sedan någon av dessa betalningssätt: - 90 dagars dräktighet 4.000 kr - Levande föl 5.500 kr. Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser. WFFS: Inte bärare av anlaget

Valley belönades med 41 poäng exteriört, med en 9:a för typen, på det svenska bruksprovet. Han bedömdes vara en välutvecklad, högställd och maskulin hingst med naturlig resning.

Valley har en taktmässig, rörlig, lätt, avspänd, vägvinnande skritt med bra energi och naturlig lösgjordhet. Traven är lätt, elastisk och aktiv. Den har bra energi, steglängd och väl undersatta bakben. Galoppen bedömdes vara taktmässig och elastisk med bra energi och steglängd.

Fadern Vitalis blev reservsegrare vid NRW´s premiering och fick 2010 högsta dressyrindex i sitt hingsttest. Han blev sedan placerad i unghäst-VM och Pavo Cup-finalen innan han var i USA ett par år och tävlade framgångsrikt i lilla rundan. Vitalis kom tillbaka till Europa 2016 och vann Nürnberger Burg Pokal och Stallion of the year (Intemediaire I) vid unghäst-VM.

Modern Elfenbraut har lämnat en hingst som har blivit kårad i Westfalen. Både mormor och mormorsmor är statspremieston och den sistnämnda har lämnat en avkomma i Intermediaire I dressyr och en i medelsvår dressyr.

Morfar San Amour I var reservvinnare vid premieringen i Oldenburg och såldes för topp-pris vid den efterföljande auktionen. Han segrade i sitt hingsttest med bland annat 9,5 i ridbarhet och var 2009 placerad vid Bundeschampionat. Han har ett femtiotal godkända söner, med flertalet vinnar- och premiehingstar. Bland avkommorna återfinns många statspremieston och framgångsrika tävlingshästar.

Valley är premierad i SWB och godkänd i Westfalen.

https://www.lovstastuteri.com/hingstar/valley

Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden