Hingstar online
25 november 2020 16:14

Veca Libano PRE

Veca Libano PRE

Om "Veca Libano PRE"

Ras:
PRE

Hingstdata:
e Duero X u Trianera XXXVII, född 2016, skimmel, 167 cm.

Uppfödare:
Yeguada Vega Castilla, Cordoba, Spanien

Ägare:
Nibor Dressage

Telefon:
070-8822180

E-post:
pepino.pre@gmail.com

Hemsida:
http://www.pepinopre.com

Betäckningsstation:
Pepino PRE, Ugglarps Gård, Ängelholm

VECA LÍBANO är född på fälten bland olivträden utanför Córdoba, andalusien, södra Spanien. Han har levt i frihet tillsammans med jämnåriga kamrater. Alla som någonsin besökt dessa trakter av Spanien, vet hur fantastisk naturen och såklart även klimatet är. Bättre hästliv är svårt att tänka sig.

Han stammar från LOVERA & PALLARES-linjer. Båda mycket gamla och högt aktade linjer. Kombinationen borgar för både rastyp, rörelser och ridbarhet, och Líbano uppfyller verkligen alla dessa kriterier. Han är vacker och mycket korrekt. Han rör sig mycket, mycket väl. Han har tre riktigt bra gångarter med extra plus för skritt och galopp. Han har en otroligt fin balans och självbärighet. Det ska bli väldigt roligt att utbilda honom!

När jag träffade Líbano första gången hade han varit på box i mindre än en månad. Jag blev stum av hänförelse vid vårt första möte. Líbano har en själ, en personlighet, ett lugn och ett uttryck som verkligen berör på djupet. Jag har under mina 20 års erfarenhet av PRE, stött på denna typ av hästar då och då, men de är sällsynta. Min dröm har såklart alltid varit att äga en sådan häst. Behöver jag säga att det var ”LOVE AT FIRST SIGHT”.

Líbano är en väldigt rastypisk PRE! Härlig halsansättning, naturlig resning och stark rygg. Han är korrekt benad och byggd, med starka, mörka hovar. Han rör sej som en fullständig atlet. Jag kallade honom genast för ”spindeln” då han är elegant och så oerhört rörlig överallt och i alla gångarter. Det är ytterst ovanligt att man ser hästar som verkligen har den nobla, expressiva spanska rastypen och dessutom fantastiska rörelser. Vägvinnande, luftiga, utan biljardering och genom hela kroppen. Libano är en av dessa få individer!

Väl i Sverige uppfyller Líbano alla mina drömmar och förväntningar. Han är den mildaste hingst jag någonsin haft och han berör alla som möter honom med sin utstrålning och sin uppenbarelse.

Líbano ägs numera av Nibor PRE. Han kommer att utbildas och tävlas av Mika Nordström. Avelsrätten tillhör dock fortsatt Pepino så Líbano kommer att verka i avel hos oss även framöver.

Veca_libano_3Veca_libano_2Veca_libano_4

Veca_libano_5 Veca_libano_6 Veca_libano_7

Veca_libano_8

 

 

Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden