Hingstar online
28 mars 2017 11:10

Vitalis 95441

Vitalis 95441

Om "Vitalis 95441"

Ras:
Varmblodig ridhäst

Hingstdata:
e Vivaldi-D-Day. Född 2007, fux, 170 cm.

Ägare:
Tillgänglig via PS Flyinge & Partners AB

Telefon:
PS Flyinge & Partners, Helena Torstensson 0708-75 29 00

E-post:
helena.torstensson@flyinge.se

Hemsida:
https://flyinge.se/avel/hingstar

Betäckningsstation:
Språngavgift: € 2.000,– (+7% moms.)

Eftertraktad världen över och redan i unga år en suverän förärvare.

Han kom, sågs och segrade! 2016 gjorde Vitalis sin avels- och tävlingsdebut vid vårt stuteri. Vid världsmästerskapen för unga dressyrhästar i Ermelo (NED) satte han en milsten – själv vann han Intermédiare I och blev utnämnd till ”Årets Hingst” samtidigt som hans dotter Victoria’s Secret vann guld vid VM för 5-åriga dressyrhästar. Suveränt kvalificerade han sig med Isabel Freese till Nürnberger Burgpokal, där han i Frankfurt vann både uppvärmningsklassen och finalen. För att göra året ännu bättre lämnade han genom Valverde dressyrsegraren vid Westfalens premiering.

Den högst moderna Vitalis som har fantastiska gångarter är på rätt spår både sportsligt och som avelshingst. Han blev reservsegrare vid NRWs premiering 2009, dominerade därefter dressyrindexet vid hingsttestet i Warendorf 2010 och kunde tidigt ta segrar och placeringar i unghästklasser, som t.ex. vid det Nederländska hingstchampionatet och vid VM för fem- och sexåriga dressyrhästar. Kort därefter dominerade han championatet i USA för sin åldersgrupp – med rekordpoängen 10,0 för sin trav och 9,8 för sin galopp var han tydligt före sina konkurrenter. Genom sina första årskullar skapade Vitalis uppståndelse: 2014 vann hans dotter Virgini K elitshowen i Rheinland och vid Westfalen-veckan var alla fem finalister i klassen för treåriga ston och valacker efter Vitalis. Vid höstauktionen i Münster-Handorf var de fyra dyraste hästarna avkommor från Vitalis och de båda dyraste gick för 200,000 euro var. 16 söner är hittills godkända och däribland flera premiehingstar och hingstar som sålts för toppriser på auktionerna. 2015 vann dottern Victoria’s Secret tyska mästerskapen för fyraåriga ston och valacker (Bundeschampionat) medan ytterligare två Vitalis-avkommor nådde finalen och dottern Vienna vann den Westfaliska elitstovisningen. Den godkända Villeneuve tog 2016 brons vid Bundeschampionatet för fyraåriga hingstar.

Vitalis – Championatshästar och prisrekordshästar är hans kännetecken!

Fadern Vivaldi, som var internationellt framgångsrik med Hans Peter Minderhoud, kan se tillbaka på så många som 21 godkända söner enbart i Tyskland. Vivaldi själv var reservsegrare vid sitt hingsttest med 9,0 för sin skritt och galopp samt 8,5 för sin trav. Han vann som femåring Pavo-Cup i Nederländerna och segrade 2008 tre gånger i hingsttävlingar för att 2009 vinna finalen i KWPNs tävlingsserie för hingstar – där han belönades med 10.0 för sin trav. 2014 dominerade Vivaldi världsmästerskapen för sexåriga dressyrhästar i Verden där hans avkommor tog plats ett, tre och sex.

Vitalis moder Tolivia var som treåring segersto i provinsen Limburg/NL. Morfadern D-Day var premiehingst i Oldenburg och utnämnd till LK I. Han gick framgångsrikt på Prix St. Georges-nivå. Avelsmässigt har D-Day lämnat spår efter sig både i Nederländerna och i Sverige. Morfars fader Argus var framgångsrik på Grand Prix-nivå både i dressyr och hoppning och i fjärde generation hittar vi skimmelhingsten Aktion J som, riden av Gyula Dallos, räknades till en av de mest framgångsrika dressyrhästarna av sin generation. Från modersstammen kommer även den godkända hingsten Qarco van het Graethemhof, som är avlad i Belgien.

Godkänd i:   Westfalen, Sydtyskland, Rheinland,  Mecklenburg.

Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-