Blogg
2 februari 2017 08:14

Hingstbloggen tillbaka i Holland

Lena Nyström är mitt i händelsernas centrum den här veckan. Det betyder förstås att hingstbloggen är tillbaka och rapporterar direkt från Holland.

Då var jag i Holland igen , det är dags för årets första hingstpremiering, vilken äger rum i Brabanthalle, Den Bosch, precis som vanligt. Det känns skönt att vara här, jag har längtat! För det mesta ligger Holland lite före oss med våren och så även i år, även om holländarna är smått irriterade över det kalla vädret. Nog om detta och till väsentligheterna!

Idag har det varit hoppning för hela slanten, vi anlände hit strax före 8 i morse och räknar med att vi sannolikt ska kunna lämna bygget runt 20 ikväll. Nämnden med Cor Loeffen i spetsen har tagit ut 34 hingstar  av de dryga 80 som kom till start här till 3:e besiktningen, vilken avgörs om en liten stund. De hingstar som eventuellt kan falla ifrån till att vara välkomna på fleradagarsprov gör det pga bristande meriter i mödernet eller veterinära fel. I morgon ska ytterligare drygt 30 hingstar mönstras i lösgalopp och hoppning.

Som vanligt har VDL Stuteriet stora framgångar här, idag har 7 av deras 9 visade hingstar gått vidare. Hingstar vars fäder fått med mer än en hingst till avprövning är Kannan, med 4 st, Verdi med 3 st samt Vigo d’Arsouilles o Action Breaker med vardera 2 st.

Till mina favoriter hörde nr 96 Justin Vde (Dakar-Ultimo), nr 147 Jonkheer de Span (Farfan M-Calvin Z), nr 268 Just Apple (Verdi-Baloubet de Rouet), 274 Jamboree S (Vigo d’Arsouilles-Carolus) och nr 574 Jordan (Zapatero-Mermus R). Kompetenta välhoppande herrar med hög kapacitet, fin benteknik och ändamålsenlig skuldra i sin hoppning.

Av dessa blev Jonkheer de Span och Jordan uttagna till att göra upp om morgondagens Championtitel tillsammans med nr 185 Juventus V G (Kannan-Indoctro) och Joyride (Verdi -Heartbreaker).

Tre hingstar kom inte vidare till fleradagsprov pga för ”klent” möderne, nr 187 Junior Kannan (Kannan-Diamant de Semilly), nr 277 Jupiter Vigo d’Arsouilles-Libero H) samt nr 262 Just in Once (Ustinov-Van Gogh).

Det var allt från mig för idag, jag återkommer med mer info om hoppande grabbar i morgon!

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden