Sverige
3 oktober 2015 08:12

Hjälp Lisen hjälpa unga ryttare

Lisen Bratt Fredricson ska ordna fram ridutrustning till unga som inte har möjlighet att köpa egna saker och samtidigt vill hon visa att ridsporten är bäst på att hjälpa. I Ge bort till sport-insamlingen behöver hon support från ridsportfolket och främst de som håller till i Lisens hemmalän Skåne.

Hjälp Lisen hjälpa unga ryttare
Lisen samlar in ridsportprodukter till unga i sporten om inte själva har råd att köpa.

Lisen Bratt Fredricson är ridsportens ansikte utåt i Ge bort till sport-satsningen och nu behöver hon support från ridsport-Sverige att samla in utrustning som inte används. Lisen söker både ridsportbutiker som kan hjälpa till som insamlingsstationer och privatpersoner som vill besöka henne när Nyhetsmorgon och TV4.se sänder insamlingen nästa söndag den 11 oktober.

Lisen förklarar på sin Instagram:
”Ge bort till sport är ett initiativ, i samarbete med Rädda barnen och den ideella föreningen Folkspel, som går ut på att barn och unga ska kunna få möjlighet att idrotta oavsett ekonomiska förutsättningar. Enligt Rädda barnen är det i dag i snitt tre elever i en normalstor skolklass som lever i barnfattigdom. Därför åker TV4 nu ut på turné i Sverige och samlar in sportutrustning för att ge till dem som behöver det bäst.”

Ge bort till sport är en stadskamp där fem svenska städer tävlar om att samla in mest utrustning. Umeå, Sundsvall, Stockholm, Göteborg och Malmö deltar. I Malmö sker slutspurten av insamlingen nästa söndag, den 11 oktober klockan 08.00–17.00, på Gustav Adolfs torg. På plats finns Lisen och Malmö FF-spelaren Markus Rosenberg.

De skånska ridsportbutiker som vill hjälpa till och ta emot prylar under veckan kan höra av sig till Lisen Bratt Fredricson via hennes uppmaning på Instagram.

Hit kommer TV4
Även om det är just Skåne som gäller för Lisen besöker TV4 samtliga fem städer inom kort och tar då emot utrustning.
7 oktober – Umeå (Rådhustorget)
8 oktober – Sundsvall (Stora torget)
9 oktober – Stockholm (kajen utanför Nationalmuséum)
10 oktober – Göteborg (Heden)
11 oktober – Malmö (Gustav Adolfs torg)

Mer information finns här hos TV4.

 

Inte bara privatpersoner uppmanas skänka ridsportprylar. Lisen skriver vidare:
”Alla ryttare, ponnyföräldrar, ridsportbutiker, ridklädesagenter, leverantörer med gamla eller oanvända ridkläder, hjälmar, stövlar, ridkläder som ni kan ge bort till barn som inte själva har utrustning?!! Vilka ridsportbutiker i Skåne kan hjälpa till och samla in och vara ”mottagnings stationer” för ridsportutrustning som kan ges bort!? Jag vill att ni är med och överlämnar allt insamlat i TV och visar att ridsporten gör detta bäst!”

Insamlingen går under hashtaggen #Geborttillsport

Uppmaning!! alla ryttare, ponnyföräldrar, ridsportbutiker, ridklädesagenter, leverantörer med gamla eller oanvända ridkläder, hjälmar, stövlar..ridkläder som ni kan ge bort till barn som inte själva har utrustning?!! Vilka ridsportbutiker i Skåne kan hjälpa till och samla in och vara ”mottagnings stationer” för ridsportutrustning som kan ges bort!? Jag vill att ni är med och överlämnar allt insamlat i TV och visar att ridsporten gör detta bäst! Svara i kommentarsfältet. Text: Kom och hälsa på TV4 med Ida Björnstad tillsammans med Lisen Bratt Fredricson och Markus Rosenberg i spetsen, den 11 oktober på Gustav Adolfs torg i Malmö. #geborttillsport är ett initiativ, i samarbete med Rädda barnen och den ideella föreningen Folkspel, som går ut på att barn och unga ska kunna få möjlighet att idrotta oavsett ekonomiska förutsättningar. Enligt Rädda barnen är det i dag i snitt tre elever i en normalstor skolklass som lever i barnfattigdom. Därför åker TV4 nu ut på turné i Sverige och samlar in sportutrustning för att ge till dem som behöver det bäst. All utrustning som samlas in går tillbaka till barnen och ungdomarna i Malmö. #geborttillsport och TV4 kommer också under hela veckan belysa de mängder av positiva exempel i Idrottssverge som visar hur idrotten skapar engagemang, integrerar och bidrar till samhället. #geborttillsport besöker fem städer i Sverige som alla hjälper till att samla in sportutrustning, Umeå, Sundsvall, Stockholm, Göteborg och Malmö. Nu uppmanar vi hela Malmö, med föreningarna i frontledet, till att 11 oktober bidra och skänka sportprylarna som inte längre används till #Geborttillsport. TV4 sänder i Nyhetsmorgon och på TV4.se hela dagen från Gustav Adolfs torg med start kl. 08.00. Insamlingen avslutaskl. 17.00. Hoppas vi ses där! #geborttillsport #ridsport #highfive-idrottföralla

A photo posted by Lisen Bratt Fredricson (@lisenbrattfredricson) on Oct 2, 2015 at 1:15pm PDT

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden