Avelsnyheter
10 september 2012 13:16

Höga hoppoäng för Bjennesby Fergi

Att många ston tycks få en nytändning efter att ha haft föl, stämmer in på Nybros bästa hopponny vid söndagens kvalitetsbedömning. Förra året hade hon föl vid sidan, men i år visade hon var skåpet ska stå.

Höga hoppoäng för Bjennesby Fergi
Bjennesby Fergi RC 1463 var dagens högst bedömda kvalitetsponny i Nybro.

Vi syftar på det 5-åriga connemarastoet Bjennesby Fergi RC 1463 (e Poetic Justice u Hagens Ninnie RC 923 e Värnbergs Orion, uppf/äg Kerstin Johansson, Sävsjö) som med sina 9-10 i hoppning och 9,0 i totalpoäng, var dagens högst bedömda kvalitetsponny.

Högst bedömd i gångarter och dagens enda dubbeltalang var Ares (ridponnyhingst e Verona’s Bo-Gi u Ariéle 36-98-6603 e Pegasus Buckey, uppf/äg Åsa Kippel, Lagan) med 8,53 p i gångarter och 8,0 i hoppning.

Totalt delade domarlaget, bestående av Alf Johansson (exteriör), Loa Axén (hoppning) och Sissi Lilja (gångarter), ut fyra utmärkelser i gångarter och tio utmärkelser i hoppning bland de 21 ponnyer som kom till start. Arrangör var Sydöstra Sveriges Ponnyförening.

Läs mer i Ridsport nummer 19/2012, som kommer till våra prenumeranter den 20 september, och finns i butik från den 22 september.
Vill du har tidningen direkt hem i brevlådan? Klicka HÄR.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden