Sverige
2 december 2013 16:53

Högre pris på hö i vår

En del hästägare är redan smått oroliga eftersom det börjar bli ont om hö på sina håll. Till våren finns risk att höpriset kommer att stiga.

Torkan var huvudorsak till att skånska bönder fick tre dåliga höskördar.  Den nordöstra delen drabbades värre än södra och västra Skåne. Erling Svensson i Näs skördar ungefär 60 hektar, som han tar in löst. I takt med att han säljer hö till hästägare, pressar han höet hemma till småbalar.

– Priset på vanligt hö till hästar har jag inte höjt. Jag tar nu tre kronor per kilo. Det blir väl så, att jag kommer att höja priset, till nya kunder, men jag hoppas kunna fortsätta sälja till stamkunder för samma pris, säger Erling till Norra Skåne.

Erling säger att han märkt att efterfrågan på hö är större än vanligt och att folk i hästbranschen pratar om detta. Vissa odlare sparar nu säkert på en del av sitt hö, för att kunna hålla priserna uppe till framåt våren när det säkert kan bli svårt för en del hästägare att få tag i fint hö skriver tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden