Sverige
7 november 2014 09:53

Högt betyg för hippologprogrammet

Hippologprogrammet vid SLU har fått omdömet Mycket hög kvalitet och tillhör de 14 procent av utbildningar i Sverige som fått det högsta betyget av Universitetskanslerämbetet.

2 100 program på högskolenivå utvärderades mellan 2011 och 2014 och nu har omdömena – som ges på en tredjegradig skala – rapporterats in. 14 procent av utbildningarna har fått det högsta betyget, Mycket hög kvalitet, och Hippologprogrammet vid SLU är bland det högsta. Programmet är förlagt till Hästnäringens Riksanläggningar Flyinge, Strömsholm och Wången.


- Vi är förstås mycket glada över det fina omdömet. Det är ett resultat som åstadkommits genom planering av SLU i samverkan med hästnäringens riksanläggningar och hästnäringens organisationer, säger Anna-Lena Holgersson, föreståndare för utbildningen, i ett pressmeddelande.

Till grund för expertgruppens bedömningar ligger i första hand examensarbeten kompletterat med självvärderingar samt med intervjuer med studenter och lärare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden