Sport
29 november 2015 18:25

Högt och lågt bland stjärnorna

Ņrets stjärnhoppning blev dramatisk, då två av de sex ryttarna fick tugga grus och en fördes till sjukhus. Tävlingen vanns av bloggaren Miss Lisibell, och stilpriset av skådisen Anders "Ankan" Johansson.

Högt och lågt bland stjärnorna
Lisa "Miss Lisibell" Jonsson var snabbast i omhoppningen och vann klassen med Bingo. Photographer Roland Thunholm

Artisten Oscar Zia var först in på arenan, i sadeln på McKee som leddes in. Efter en vinglig men felfri grundomgång – i trav – fortsatte det med lite mer galopp i omhoppningen. 
Stildomarna Lisen Bratt Fredricson och Pether Markne bedömde stjärnorna, och Zia, som tyckte att hästen kunde få ”sötpoäng”, fick bland annat beröm för sina mjuka händer.
– När jag såg dig sist hade du problem med att styra, nu har du utvecklats jättebra, kommenterade Markne.

Därefter var det dags för skådisen Happy Jankell, som red stjärnhoppningsexperten Bingo. Felfri grundomgång men sedan blev det fyra fel för att ha korsat sin egen väg i omhoppningen – något som irriterade Jankell rejält.
– Du har lite ”american style”, sa Markne.

Behrang Miri, programledare, var otroligt vinglig i sadeln på stora fuxen Alfonzo. Det blev en hel del missar, och efter målgång hoppade ekipaget ut över en liten granhäck och fick svänga tvärt vid kortsidan. Miri trillade av och blev liggande. Han bars ut på bår, vinkandes till publiken, och fördes sedan till sjukhus för undersökning. Senare rapporterades det att han klarat sig utan skador.

Doreen Månsson är även hon programledare, och vann stilpriset förra året. Nu var hon tillbaka med McKee, och fick en tung start med ett stopp på första hindret. Därefter gick det bättre, i alla fall fram till hinder nummer tre i omhoppningen. Då smet hästen åt sidan och Doreen föll av. 
– Du fick nog blodad tand från förra året, du ville kanske lite för mycket. Du har vad vi brukar kalla ”electric ass”, en väldigt stark sits, sa Lisen.

Skådisen Anders ”Ankan” Johansson klev av scenen i Malmö, där han spelar Stig-Helmer i Sällskapsresan, vid tretiden i eftermiddag. Två timmar senare var han på plats i Friends Arena, för att försvara förra årets seger – något han gjorde, men nu i stilhoppningen. 
– Du red helt fantastiskt bra, väldigt imponerande, sa Pether Markne efter den felfria ritten. 

Sista startande, bloggaren Lisa ”Miss Lisibell” Jonsson, har lite mer hästvana än de andra och när hon kom in på banan var hindren höjda till 90 centimeter. Med Bingo satte hon full fart och red hem segern i Stjärnhoppningen.
– Det var väldigt aggressiv ridning, du verkar helt orädd. Lite flaxig, ostadig sits men du gjorde det bra, var Lisens kommentar. 

Resultat Stjärnornas hoppning
Resultat stilhoppning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden