Hoppning
12 februari 2017 15:12

Högt tempo i Golden Masters-finalen

Det blev en halsbrytande winning round vid Golden Masters-finalen i Borås. Segrande ur striden och 50 000 kronor rikare blev Niklas Arvidsson efter en imponderande runda på Hasard 1245.

Högt tempo i Golden Masters-finalen
Niklas Arvidsson överst på prispallen i Golden Masters-finalen. Tvåa Stephanie Holmén och trea Malin Ahlqvist.

Rejäla segerpengar lockade i Swedbank Sjuhärad Golden Masters-finalen vid Borås Fältrittklubb. Klassen reds över 1,45-hinder med en grundomgång och en winning round, där tio ekipage tog sig runt första omgången felfritt och möttes i en rafflande tidshoppning.

Stephanie Holmén och Uncle Blue hade satt sig i en till synes betryggande ledning med nära fem sekunders försrpång till tvåan, när Niklas Arvidsson och Hasard 1245 (SWB, hingst f-07 e Heartbeat-Voltaire, uppf Elizabeth Lindblad) kapade svängarna ännu mer och pressade ner tiden med en dryg tiondels sekund till 41,57.

Sista ryttaren Viktor Melin tog upp fighten om segern och tog sig i ett rasande tempo runt banan. Klockan stannade på klart snabbaste tiden: 39,35, men Atina drog med sig en bom på sista hindret så segerplanerna grusades för Viktor.

Det blev Niklas Arvidsson och Hasard 1245 som stod som segrare och fick ta emot 50 000 kronor i prispengar. Stephanie Holmén på Uncle Blue kom på andra plats vilket gav 25 000 kronor. Dubbla felfria rundor lyckades ytterligare två ekipage med. Tredje pris och 10 000 kronor gick till Malin Ahlqvist på Courweis VDL och fyra blev Robin Ingvarsson på Hansson WL som fick 5 000 kronor.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden