Sport
3 augusti 2012 20:00

Hopphästarna testade banan

Hopphästarna fick på fredagkvällen komma in på arenan under 90 sekunder, för att känna på banan och ta ett par språng. De svenska hästarna såg alla pigga och fräscha ut.

Hopphästarna testade banan
Rolf-Göran Bengtsson var nöjd med hur Casall kändes inne på banan.

Inne på arenan fanns ett tiotal hinder uppställda, med en tvåkombination och vattengrav. Ryttarna fick själv välja vad de ville göra under sina 90 sekunder på banan.
Rolf-Göran Bengtsson kom in på en Casall som gjorde det han skulle.
– Det kändes väldigt bra, så som jag ville. Glad och positiv. I morse när vi fick rida inne på arenan kändes och lät underlaget väldigt hårt. Men landningarna kändes inte så hårda som jag trodde, utan det låter nog värre än det är.

De första två hindren låg på 1,20-1,30, och därefter stegrades höjden.
– Det är skönt för hästarna att de får komma igång och hoppa utan några större krav, kommenterade Rolf-Göran.

Lisen Bratt Fredricson satt på en taggad Matrix, som hoppade höjdhopp över hindren.
– Han blir alltid så här när han inte har tävlat på ett tag. Han är het och det var skönt att få komma in och känna av banan och hästen. Men det kändes jättebra, det är en fantastisk arena.

– Det kändes okej. Men jag begärde inte mer än okej heller. Jag fick de svaren jag ville ha, konstaterade Jens Fredricson, som mest ser fram emot söndagens nationshoppning med Lunatic.
– Det är därför jag är här, det är min uppgift.

Henrik von Eckermann valde att inte hoppa några hinder inne på banan med Allerdings, som är en tittig häst när det gäller saker runt om arenan.
– Jag hade föreställt mig något annat, med mer blommor och sånt. Inget som står där inne idag kommer att stå där i morgon. Så jag ville mer få honom avspänd och att lyssna på mig. Han var mer spänd i morse så det kändes bra nu. Tittig är han alltid, det kommer han alltid att vara.

Sylve Söderstrand har tagit ut startordningen för svenskarna, en ordning som gäller även i lördagens klass. Jens går ut först, därefter Lisen, Henrik och sist Rolf-Göran.

Information om morgondagens klass, som fungerar som det första individuella kvalet, och som avgör startordningen för söndagens nationshoppning:
Klassen är öppen för alla ryttare, max fyra per nation. Rids inte mot klockan, och ryttare med lika antal fel blir likaplacerade.
Klassen ska innehålla tolv hinder inklusive ett dubbelhinder och en trekombination, alternativt tre tvåkombinationer. Hinderhöjder mellan 1,40 och 1,60. Två hinder måste vara rättuppstående 1,60. Vattenhinder är inte obligatoriskt. Tempot är 375 meter/minut.
Lagresultatet, där tre ryttare räknas, är endast avgörande för startordningen i söndagens nationshoppning. De lag som får placeringarna 9-15 startar först, de åtta bästa lagen startar sist.

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar