Avelsnyheter
5 oktober 21:43
Ridsportplus

Hopphästarnas tur på Flyinge

Banan invigdDet vankas hoppning den andra veckan av SWB Equestrian Weeks på Flyinge. Ridsports fotograf Roland Thunholm följde under tisdagen Kim Martén, som var först in på de nypreparerad banorna under eftermiddagens träning.

Hopphästarnas tur på Flyinge
Kim Martén var först på plats i Flyinges ridhus när hoppveckan inleddes med veterinärbesiktning och miljöträning i ridhuset på tisdagen. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Så var det då dags för hopphästarna att inta Flyinge för pågående SWB Equestrian Weeks.
Ett av de första ekipagen som anlände under tisdagens regnoväder var Kim Martén
med sina hästar.

Viktigt att miljöträna

Alla ekipagen hade under tisdagen tre timmar på sig att få rida i den, för de flesta hästarna, ovana miljön i Flyinges stora ridhus.

Kim Martén-chivas Regal-aristocrat-all Souls Avnue 1 211005 Rt
Kim Martén har tre hästar till start i årets Breeders. Foto: Roland Thunholm

Kim Martén, som har bott i Skåne de senaste tretton åren, har med sig två 5-åringar och en 6-åring. Chivas Regal Nr 8 (val, f 2016, e Colmander–Cardento, upp/äg: Feldborg Nielsen Läkarpraktik AB), Aristocrat (val f 2016, e Armitage–Numero Uno, uppf/äg: Elizabeth Lindblad) och All Souls Avenue YT (val f 2015, e Armani Code–Irco Mena, uppf/äg: Anna-Christina Larsson och Elizabeth Lindblad).

Det gäller att förbereda unghästarna för så mycket som möjligt. Även om det idag inte är publik på läktarna som kan få hästarna att tappa fokus är tiden i arenan värdefull.

Kim Martén-chivas Regal 2 211005 Rt
Chivas Regal trivdes på banan, som under tisdagen bjöd på miljöträning med markarbetsfokus för de unga hästarna på plats. Foto: Roland Thunholm

Lämnade Norrbotten

Kim Martén kommer ursprungligen 170 mil norrut räknat från Flyinge. För tretton år sedan gick flyttlasset söderut, tack vare ett jobb hos Jens Fredricson.

– Jag kommer från Morjärv, norr om Luleå och där är det långt till tävlingar. När jag bodde där var det ofta rätt rätt mycket snö, säger Kim Martén som fick nog av snö under sina år i Norrbotten.
– Jag  tycker att det är väldig bra att bo i Flyingeregionen. Det är nära till många olika tävlingar och väldigt ont om snö som jag inte gillar, säger hon.

Under onsdagen rivstartar årets hoppvecka med de första kvalklasserna för de 5- och 6-åriga hästarna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden