Sport
17 juli 2014 14:37

Horse1 sänder från ryttar-VM

Betalkanalen Horse1 har köpt rättigheterna att direktsända mer än 130 timmar från höstens ryttar-VM i franska Normandie den 23 augusti-7 september.

I ett unikt samarbetsavtal med SVT har Horse1 exklusiva rättigheter till flera discipliner. Kanalen har dessutom ensamrätt på dagliga halvtimmeslånga sammandrag från spelen. Med avtalet gör Horse1 den största svenska tv-satsningen på ridsport någonsin.

Avtalet innebär att Horse1 kommer att sända fälttävlan, voltige, reining, körning, distansritt och paradressyr. Terrängmomentet i fälttävlan samsänder Horse1 med SVT.

– Vi är redan glada över den storsatsning SVT gör på ryttar-VM och Horse1:s sändningar kompletterar det på ett fantastiskt sätt. Det ger möjlighet för alla våra grenar att synas i tv från årets stora mästerskap, säger Svenska Ridsportförbundets ordförande Anders Mellberg i ett pressmeddelande från Horse1.

Horse1 kommer att sända från VM både på tv-kanalen Horse1 och på webbkanalen horse1.se.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden