Sverige
19 december 2013 13:33

”Idrotten ska vara rättvis”

Många är vi nog som kan skriva under på Julia Ahlströms debattinlägg om att idrotten ska vara rättvis för alla - även för oss som rider. "Under de tio åren som jag har hållit­ till i samma ridklubb har inte vi fått några lån eller bidrag till nya arenor."

Inlägget publicerades i dag på Smålandspostens hemsida och har redan fått stor spridning på sociala medier.

”Man ska kunna få hålla på med sin idrott även om det inte gäller elitnivå. Man brukar alltså säga att idrotten är rättvis. I tio år nu, för det är så länge jag har sysslat med min idrott, har jag sett att idrotten inte alls är rättvis. 

När det ansöktes om lån för att renovera och rusta upp det befintliga ridhuset fick vi först inget svar. Senare kunde vi läsa i Smålandsposten att de pengar vi ansökt om hade gått till Fortnox arena, för att kunna satsa på kaffemaskiner och ledstänger. Då vill jag också bara påpeka att vi tidigare inte alls fått 67 miljoner kronor för att bygga en sprillans ny arena” skriver Julia.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden