Sverige
3 juli 2014 17:11

Idrottsministern ser inte ridning som friskvård

Sex av sju politiker på podiet under Idrottens dag i Almedalen gav grönt ljus. Idrottsminister Lena Liljeroth Adelsohn (M) hade fortsatt annan uppfattning och vill inte att ridning ska vara avdragsgill friskvård.

Det började redan under morgonen när Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin i en tidningsartikel förklarade att Socialdemokraterna tänkt om och säger ja till ridning som avdragsgill friskvård utan några fler utredningar.

Miljöpartiets idrottspolitiske talesman Mehmet Kaplan följde upp och krävde att ridsporten omedelbart ska räknas som friskvård och ses som bra för folkhälsan. Per Åsling, (C), riksdagsledamot och ledamot i finansutskottet,  träffade Svenska Ridsportförbundet i Almedalen.

– Det är att förenkla tillvaron om man ser friskvårdsbidraget som en kostnad, det handlar om att investera i friskvård. Människor som idrottar och mår bra bidrar till att utveckla och skapa tillväxt i hela landet, säger Per Åsling på SvRF:s webb.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden