Sverige
14 juli 2013 16:42

Inbrott på mässområdet

Natten till lördag skedde ett inbrott i LUC of Swedens monter på mässområdet i Falsterbo Horse Show.

– Vi märkte när vi kom på lördagsmorgonen att någon tagit sig in bakvägen i tältet. Värdeskåpet var uppbrutet och innehållet till största del borta, berättar företagets ägare Lena Carlsson.

Den mest värdefulla kollektionen hade följt med hem över natten och fanns inte kvar i tältet. Det stulna rör sig om en hel silverkollektion med 350 ringar, ett stort antal glitterörhängen, för många kända som dressyrörhängen, samt armband i såväl silver som läder.

– Läderarmbanden har LUC ingraverat på metallbotten, vilket kan vara bra att känna till om de bjuds ut på exempelvis nätet till billigt pris, berättar Lena som av utredningsskäl inte vill uppge värdet på det stulna.

Företagsförsäkring täcker det stulna till inköpsvärdet men möjligheterna till försäljning minskade drastiskt under lördag-söndag med stor publik på området. Lena berättar vidare att hon fått väldigt stor stöd av tävlingsledaren Jana Wannius som varit i kontakt med henne flera gånger efter inbrottet.

Stölden är polisanmäld och polis har varit på plats för att säkra eventuella fingeravtryck och andra spår.

– Vi har bevakning av hemvärnspatruller som går runt hela tiden när området är stängt. Ingen vet hur detta har gått till. Det  kan ha varit någon som dröjt sig kvar efter att vi stängt och det kan vara någon som tagit sig in på området efter att vi stängt. Självklart ser vi allvarligt på detta. Vi har en ansvarsförsäkring och kommer att hjälpa till i den fortsatta utredningen så mycket vi kan, säger Jana Wannius.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden