Sport
31 oktober 2022 10:47

Inför Elmia: ”Har blivit en mötesplats”

HästlovÖver 800 hästar och många internationella mästerskapsmedaljörer. Det är vad som väntar under sjätte upplagan av Jönköping Horse Show. "Man kan förvänta sig många möten och handslag," säger Lisen Bratt Fredricson som är initiativtagare till hästfesten.

Inför Elmia: ”Har blivit en mötesplats”
Lisen Bratt Fredricson berättar vad som händer under årets upplaga av Jönköping Horse Show på Elmia. Foto: Roland Thunholm

Jönköping Horse Show har vuxit till Sveriges största nationella tävling. I år väntas över 800 hästar och bland ryttarna finns flera internationella mästerskapsmedaljörer.

Denna veckan hålls den sjätte upplagan och på måndagen hölls en pressträff med information om vad som händer under veckan.
– Många har det som ett mål under hösten att kvala hit, och det gäller alla olika nivåer, sa Lisen Bratt Fredricson som är initiativtagare till hästfesten under presskonferensen.

– Söndagens stora Grand Prix-hoppning är den stora publikdragaren, men även unghästfinalerna brukar locka. Och extra spännande i år är att Kyra Kyrklund ska kommentera klassen för 4-åringar, fortsätter Lisen Bratt Fredricson som också tror att Kyrklunds clinic kommer att locka.

Skapa mötesplats

Ett syfte med hästfesten på Elmia har från början varit att skapa en mötesplats för bredd och elit, olika grenar, ponnyer och hästar samt avel och sport.
– Så har det blivit. Elmia har blivit en mötesplats. Man kan förvänta sig många möten och handslag, fortsatte Lisen Bratt Fredricson som också ville lyfta inspirationsdagarna med olika teman.

Shoppingområdet har vuxit och ser lite annorlunda ut än tidigare och liksom tidigare hålls det också auktion av 3-åriga hopphästar. 

När det gäller framtiden är Elmia säkrat för Jönköping Horse Show säkrat under höstlovsveckan, vecka 44, även 2023 och 2024.

Långsiktig plan

– Det betyder mycket för långsiktiga planen, för att utveckla programmet med samarbetspartner och så vidare, sa Lisen Bratt Fredricson.

Jönköping Horse Show börjar i morgon, tisdag, och avslutas på söndag.

Tidsprogram på arrangörens webbplats.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden