Sverige
31 maj 2015 07:48

Inga islandshästar i RF

Det krävdes ajournering och rösträkning på lördagens Riksidrottsmöte i Helsingborg men Islandshästförbundet fick inte plats i Riksidrottsförbundet.

Svenska Ishockeyförbundets ordförande Christer Englund var en av dem som förordade att Islandshästförbundet skulle få bli eget förbund i RF efter att försöken att få med islandshästarna i Ridsportförbundet misslyckats.

Parasportförbundets generalsekreterare Johan
Strid menade att de tydliga meningsskiljaktligheterna mellan Ridsportförbundet och Islandshästförbundet hade inneburit ny information som behövde diskuteras.

– Är vi så öppna som vi säger? Är vi inte för mångfald? Kan vi bedöma hur stora skillnaderna är mellan Islandshästförbundet och Ridsportförbundet, kan vi avgöra om de är mindre än de mellan baseboll och cricket, där vi nyss valde in cricket? De här frågorna har fått oss att tänka om och Parasportförbundet har beslutat sig för att stödja Islandshästförbundets medlemsansökan. I tjugo år har de och ridsporten inte kunnat enas i ett förbund, det är kanske dags att ge upp tanken, sa Johan Strid.

Efter ajournering vidtog rösträkning där 81 delegater röstade för att Svenska Islandshästförbundet skulle väljas in i RF men 105 delegater röstade nej. Det skriver Sydsvenskan.

Läs även

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden