Hoppning
25 maj 2012 15:32

Ingen bra början – och det slutade med ett bottennapp

Det började illa för Sverige redan före start i fredagens nationshoppning. Malin Baryard Johnsson kom inte till start med en lätt febrig H&M Tornesch, vilket gjorde att Helena Persson fick inleda med Bonzai H. Det slutade heller inte bra för Sverige.

Ingen bra början – och det slutade med ett bottennapp
Henrik von Eckermann och Allerdings var klart bäst i det svenska laget men Henrik fick ändå ingen rolig födelsedag.

Helena drog på sig 12 fel efter att Bonzai H rivit tre oxrar. Efter en snygg nolla av Angelica Augustsson och Mic Mac du Tillard är Sverige tillbaka på banan. Lisen Bratt Fredricson kom helt fel med Matrix på det andra hindret och rev sedan även nians smala och tunna räcke. Allerdings hoppade som om han aldrig gjort annat än gått superligan (det var bara hans tredje runda) och Henrik von Eckermann avslutade felfritt för Sverige som definitivt är med i matchen.

Helena Persson upprepade tyvärr sina tolv fel som på det andra varvet kom på sexans räcke samt oxrarna tio och elva ”a”. Angelica inledde perfekt över de två första hindren men sedan, i sväng från in-/utsläpp, vägrade Mic Mac att var med mer. Angelica hade inte en chans och hästskötaren fick komma in för att leda ut stoet.

En tidig rivning för Lisen fyllde på Sveriges resultat till totalt 24 fel med Henrik kvar till start. Med ett ekipage kvar per nation har Tyskland redan vunnit klassen. Henrik avslutade med ett litet tramp i vattengraven, vilket summerade Sveriges resultat till 28 fel. Det är sådant som kan hända i nationshoppning men det som måste oroa är förstås Mic Macs vägran.

Resultat
1 Tyskland 4 (0-4)
2 Schweiz 8 (8-0)
3 Belgien 12 (4-8)
4 Italien 16 (12-4)
5 Frankrike 20 (8-12)
6 Holland 24 (8-16)
6 Storbritannien 24 (8-16)
8 Sverige 28 (8-20)
9 Irland 32 (20-12)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden