Sverige
17 juli 2012 09:04

Ingen framgång för FHS

Förvaltningsrätten i Malmö avslog den överklagan som Falsterbo Horse Show AB gjort beträffande Polismyndigheten i Skånes krav på 100 000 kronor i ersättning för bevakning av Falsterbo Horse Show 2011 samt tillhörande funktionärscamping.

Förvaltningsrätten skriver att som arrangör av ett omfattande evenemang framstår det som rimligt att bolaget också får bära ansvaret för ett större område än enbart själva tävlingsplatsen.

Tillstånd till funktionärscampingen har visserligen sökts och erhållits av annan aktör men har enligt rättens mening ett så omedelbart samband med Falsterbo Horse Show att ordningshållningen vid campingen kan kopplas till tävlingarna. Det var därför korrekt av polisen att kräva ersättning.

Eftersom rätten heller inte såg några särskilda skäl att nedsätta kostnaden, som enligt polisen uppgått till ett väsentligt högre belopp än vad som fakturerats, ska överklagandet avslås.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden