Hoppning
26 maj 2014 17:39

Ingen Malin till Schweiz

Malin Baryard Johnsson kommer inte att tävla den kommande helgens Furusiyya FEI Nations Cup i St Gallen som planerat.

Ingen Malin till Schweiz
Malin Baryard Johnsson utgick i söndagens Grand Prix i Rom med Baltimore och kommer inte till nästa helgs tävling i Schweiz (arkivbild).

Malin var en av fem uttagna ryttare till nationshoppningsmeetinget, där Sverige ska tävla för poäng i den högsta Europaligan. Med Baltimore 1178 på åtta fel i fredagens 1,50-klass i Rom och sedan ”eliminated” i söndagens femstjärniga Grand Prix fanns det uppenbara skäl att fråga om tävlingarna i Schweiz.

– Malin åker inte med till Schweiz. Efter att Baltimore stannade på ett hinder i Grand Prix, valde Malin att utgå. Vi vet inte anledningen till att hingsten stannade men han är på väg hem för att undersökas ordentligt av landslagsveterinär Jonas Tornell, säger förbundskapten Sylve Söderstrand till  Ridsport.

De som ska gå nationshoppningen blir Emma Emanuelsson/Titan, Peder Fredricson/H&M Sibon, Douglas Lindelöw/Casello och Niklas Jonsson/Caral.

– Som femteryttare har vi hastigt kallat Angelie von Essen som tar med sig Deesse vd Donkehoeve som gått väldigt bra den senaste tiden.

I fredagens nationshoppning tävlar Sverige, Schweiz, Belgien, Spanien och Ukraina för poäng i serien.
Samtliga anmälda deltagare

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden