Hoppning
12 februari 2017 10:24

Ingen repris för Henrik i Hong Kong

För Henrik von Eckermann är nu Mastershoppningarna i Hong Kong över. Det blev ingen placering i den avslutande Grand Prix-klassen.

Ingen repris för Henrik i Hong Kong
Det blev ingen Grand Prix-placering för Henrik och Yajamila i Hong Kong detta år (arkivbild)

Det blev ingen repris i Hong Kong för den enda svenska ryttaren Henrik von Eckermann. 2014 vann han Grand Prix-klassen på samma plats med Gotha. I år tog Henrik med sig OS-hästen Yajamila (SWB, sto f-06, e. Lux Z-Daimler, uppf. Johanne Goldberg) för att försöka upprepa bedriften.

Det var 25 startande i den avslutande Grand-Prix klassen med hinder på 1,60. Henrik och Yajamila fick två nedslag i en i övrigt fin runda utan större missar. Med åtta fel i första omgången slutade Henrik och Yajamila på plats 20.

Flera ekipage hade uppenbart stora problem att få hästarna att hoppa. Fem ekipage lyckades dock rida dubbla nollor, och det blev två tyska herrar i topp. Segrade med en prissumma på nästan 1,2 miljoner kronor gjorde Christian Ahlmann på Caribis Z, följd av Ludger Beerbaum på Casello där prischecken låg på drygt 700 000 kronor. Christian Ahlmann var överlycklig för sin vinst. I vanliga fall visar han inte så mycket känslor men idag var det ingen tvekan om att han var nöjd. Resultat 

Christian Ahlmann är nöjd med segern. Foto: Ruth Börjesson.


Henrik och Yajamila värmer upp inför Grand Prix-klassen i Hong Kong. Foto: Ruth Börjesson.

Med sig i bagaget från Hong Kong tar Henrik med sig en åttonde placering med Yajamila från fredagens 1,50 som gav drygt 20 000 kronor i prispengar, och en fjärdeplats med Ugaulin du Bosquetiau (SBS, hingst, f-04 e Kashmir van Schuttershof-Sea Harvest xx) i lördagens 1,45 vilket gav drygt 30 000 kronor i prispengar.

Inga sura miner hos Henrik i alla fall:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden