Sverige
24 november 2015 05:50

Ingen skadad i brand på klinik

I går brann det i huvudbyggnaden på Strömsholms djursjukhus. Hästkliniken klarade sig undan branden och smådjursavdelningens personal och patienter evakuerades dit. Varken människor eller djur kom till skada.

Branden på Evidensia Specialdjursjukhsuet på Strömsholm startade i ett elskåp på vinden i huvudbyggnaden, skriver Eskilstunakuriren. Personalen och ett 20-tal djur evakuerades omedelbart till hästkliniken. Hästavdelningen delar el med smådjursavdelningen och därför kunde inga akuta hästoperationer kan göras under måndagen, skriver VLT. Under några timmar gick det inte heller att ringa till någon av klinikerna och hästägare uppmanades därför via sociala medier att komma direkt till hästsjukhuset akuta situationer.

Djursjukhusets informationsansvariga Maria Hofling säger till tidningen att de nyligen hade haft brandövning och att evakueringen gick smidigt. Smådjurssjukhuset är rökskadat, men enligt Maria Hofling hölls branden i schack.
– Det var aldrig någon stor brand och läget var snabbt under kontroll. Släckningsarbetet verkar ändå ha varit komplicerat med glödbränder bredvid elskåpet och mycket känslig utrustning att ta hänsyn till, säger hon.

Räddningstjänster från fyra kommuner deltog i arbetet och djursjukhuset har bevakats av Räddningstjänsten under natten till idag. Smådjurskliniken hålls stängd för tillfället på grund av röksanering, medan hästsjukhuset inte påverkas.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden