Hoppning
18 juli 2015 17:28

Ingen svensk lycka i Chantilly

Det belgiska ekipaget Gregory Wathelet och Conrad de Hus vann Global Champions Tour i Chantilly. De var ensamma om att hålla nollan rakt igenom. Henrik von Eckermann fick åtta fel och Rolf-Göran Bengtsson utgick.

Ingen svensk lycka i Chantilly
Rolf-Göran Bengtsson och Clarimo Ask utgick i Chantilly.

Med tre nollor under lördagseftermiddagen segrade det belgiska ekipaget Gregory Wathelet och Conrad de Hus i Global Champions Tour. Tre ekipage ställdes mot varandra i omhoppningen efter två felfria rundor vardera och när det verkligen gällde var den 34-årige belgaren den enda som behöll ett fläckfritt protokoll.

Säsongens tionde omgång av Global Champions Tour gick i franska Chantilly och det blev en tuff utmaning för det namnkunniga startfältet. Rolf-Göran Bengtsson med Clarimo Ask var en av sex ryttare som utgick och han hade sällskap av bland andra John Whitaker och Patrice Delaveau. Henrik von Eckermann med Gotha fick åtta fel. Nio av de 50 ryttarna nollade och de 18 bästa från första rundan gick vidare till nästa bana på 1,60-höjder, som alltså bara de tre pallplacerade ryttarna klarade felfritt.

 

Resultat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden