Hoppning
5 juli 2013 10:01

Tornesch mjukstartar i Falsterbo

Malin Baryard Johnsson får lita på Baltimore 1178 till de stora klasserna i Falsterbo. H&M Tornesch 1042, som enligt gårdagens uppgifter inte skulle komma till Falsterbo överhuvudtaget, ska nu starta i de lägre klasserna.

Det här skrev vi igår torsdag:
– Det var meningen att Tornesch skulle vara med i Falsterbo men hingsten har fått en lättare skada. Han är kvar i Holland för betäckning och är fortfarande aktuell för EM, säger förbundskapten Sylve Söderstrand.

– Baltimore gick dubbelnolla när vi vann nationshoppningen i Sopot och kan också gå in i laget i Falsterbo. Jag tar ut laget i början på nästa vecka, fortsätter Sylve.

Det lär dock knappast bli Malin i både nationshoppning och Grand Prix. Baltimore är endast nio år och har ingen rutin från stora klasser på femstjärniga tävlingar. Därmed lär det högst sannolikt bli antingen det ena eller det andra för Malin och den talangfulla hingsten.

Uppdatering fredag:
Enligt Malin Baryard Johnsson ska Tornesch mjukstarta efter sitt tävlingsuppehåll, genom att gå de lägre klasserna i Falsterbo. Därefter matchas hingsten mot EM i Herning. Hingsten, som dock inte finns med i listorna över anmälda hästar till Falsterbo, tävlade senast i polska Sopot för en månad sedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden