Sport
7 juli 2014 13:13

Ingen von Eckermann i Falsterbo

Hoppryttaren Henrik von Eckermann kommer inte till Falsterbo. Han rider i stället stortävlingarna i tyska Aachen nästa vecka. Det ändrar på planerna inför uttagningen till det svenska laget i nationshoppningen senare i veckan.

Ingen von Eckermann i Falsterbo
Publiken i Falsterbo missar en av de stora svenska hoppryttarna. Henrik von Eckermann kommer inte. Han och Gotha FRH vann Hongkongs GP tidigare i år.

Tysklandsbaserade Henrik von Eckermann nobbar Falsterbo Horse Show och Sverige i sista stund. Hans arbetsgivare och hästägare vill att svensken rider Aachen nästa vecka i stället.
– Jag hade gärna åkt hem till Sverige och tävlat för den svenska publiken. Men min hästägare och min arbetsgivare har ställt upp så mycket på mig och nu är Aachen deras prioritering, säger Henrik von Eckermann som arbetar hos hoppryttaren Ludger Beerbaum.

Henrik von Eckermann satsar nu på att ta sig till Aachens stora Grand Prix med Gotha FRH.
– Aachen är en fantastisk tävling och det är fina prispengar. Jag ser fram mot att få åka dit, säger han. 

Henrik von Eckermann och Gotha FRH ingick i det svenska bronslaget på EM 2013 och var högaktuella för det svenska laget i nationshoppningen senare i veckan. Nu väljer den svenske förbundskaptenen Sylve Söderstrand mellan Rolf-Göran Bengtsson/Unita Ask, Peder Fredricson/H&M Sibon, Niklas Jonsson/Caral, Douglas Lindelöw/Casello och Alexander Zetterman/Cafino. Laget kommer att tas ut efter sista hoppklassen på torsdag.

Läs mer om de svenska hoppryttarna

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden