Sport
10 augusti 2017 11:29

Inget brittiskt hopplag till EM

Det blir inget brittiskt hopplag till EM. I stället kommer två Whitakers att tävla individuellt i Göteborg.

Inget brittiskt hopplag till EM
Guldpallen 2013. I år är det bara Michael Whitaker (som gör tummen upp) ur det här gänget som har en chans på EM.

Storbritannien, som bland annat vann guld i lag på OS 2012 och EM 2013 samt tog EM-brons 2011, kommer inte att ställa upp med ett lag på EM i Göteborg.

”Våra selectors har valt att skicka två personer till FEI Longines European Championships och att fokusera vår lagaktivitet på Nations Cup-serien för att bäst nå våra mål för både 2017 och VM 2018” säger Gordon Burton, Equestrian Performance Director, på förbundets sida och förklarar att beslutet har tagits baserat på både nuläge och långsiktiga prestationsmål.

Michael Whitaker/Viking och Michaels brorsson William Whitaker/Utamaro D’Ecaussines kommer att starta individuellt på EM. Det betyder bland annat att de främsta britterna på rankingen, tian Scott Brash och 39:an Ben Maher, inte kommer till EM.

Senaste dagarna har det franska lagets offentliggjorts: Mathieu Billot /Shiva d’Amaury, Roger-Yves Bost/Sangria du Coty, Marc Dilasser/Cliffton, Pénélope Leprévost/Vagabond de la Pomme och Kevin Staut/Rêveur de Hurtebise HDC.

För Belgien hoppar Niels Bruynseels/Cas de Liberté, Pieter Devos/Espoir, Olivier Philippaers/H&M Legend of Love, Gregory Wathelet/Coree de Hus och Jérôme Guéry/Grand Cru van de Rozenberg.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden