Sverige
12 juni 2012 20:04

Inget brott bakom fölets död

Den första obduktionsrapporten av fölet som misstänktes ha varit utsatt för en djurmisshandlare visar att djuret inte skadats av någon människa utan att dödsorsaken är medfödd missbildning.

Polisen tog det döda fölet till obduktion natten till tisdagen. På tisdagseftermiddagen kom den första preliminära obduktionsrapporten.

– Den visar att fölet dött en naturlig död. Fölet hade en medfödd missbildning.  Detta är en preliminär obduktionsrapport men vi kan i alla fall avskriva det som ett brott, säger Anders Ragnesten vid Uddevallapolisen till Bohusläningen.

Ägaren till fölet tycker beskedet att det skulle röra sig om en naturlig död är lugnande för alla. Hon kan dock inte släppa det förrän hon vet varför fölets buk var uppskuren. Ett besked om detta kan möjligen komma när hela obduktionsrapporten är klar om någon vecka skriver tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 133 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-