Hoppning
30 oktober 2013 12:03

Inget wild card till Rolf-Göran

Rolf-Göran Bengtsson får inget wild card till Top ten-finalen i Globen. Däremot har FEI och den Internationella hoppryttarklubben IJRC gått med på att räkna poäng från helgens femstjärniga tävling i Lyon.

Till Topp ten-finalen räknas november månads rankning, som går på poäng till och med den sista oktober. Den extra tävlingshelgen som nu tillkommer för Top ten-finalen gäller samtliga ryttare på rankningen.

– Alltid något. Vi diskuterade även världscupen i Verona helgen därpå men det gick inte, säger Ulf Rosengren på Stockholm International Horse Show, till Ridsport.

Rolf-Göran har ännu inte bestämt om han kommer till Globen om han missar Top ten-finalen. Aktuella ryttare som sagt att de kommer  är hittills Beezie Madden, Christian Ahlmann, Marcus Ehning och Luziana Diniz.

Rolf-Göran Bengtsson är på 17:e plats i den senaste rankningen. Han är 299 poäng från tionde plats. Vinst/placering i Lyon ger poäng efter klassens totala prissumma. Som mest ger en Grand Prix-seger  150 poäng.

Läs mer   

 Lisa Hoff/Jörgen Ottosson

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-