Sport
26 november 2015 21:01

Tyskland ohotade även inomhus

Det var ett banhoppningshinder som ställde till det för ekipagen i inomhusfälttävlan i Friends Arena - bommar föll för nio av de 16 ekipagen. Men för Tyskland blev det en överlägsen seger, och Ingrid Klimke vann med en riktig stilrunda.

Tyskland ohotade även inomhus
Tyskland stod som överlägsna segrare. Photographer Roland Thunholm

Ludwig Svennerstål var första svensk på banan, tillsammans med sin favorithäst Aspe – stoet är bara sju år men Ludwig hoppas att hon kan bli hans OS-häst till Rio. Ekipaget möttes av jubel, och när publiken uppmanades att ställa sig upp var de inte sena att hänga på och klappade i takt med musiken.
Stoet hoppade mycket fint men fick med sig frambommen på nummer 14, en banhoppningsoxer som visade sig bli klassens oturshinder.
– Jag tycker banan var bättre i år, bättre flow. Men jag borde ridit lite snabbare, konstaterade Ludwig.

Därefter var det dags för Australiens Paul Tapner, klädd som röda faran på sin skimmel Kilronan. Även Tapner rev nummer 14 men var ändå tillräckligt snabb för att gå upp i ledning – något som räckte till en slutlig sjundeplats.

Sandra Gustafsson, som utsågs till morgondagens stjärna på gårdagens Ryttargala, försökte sig på en för snäv sväng på hinder 14 med Kaminskij och fick med sig både fram- och bakbom. 
– Jag svängde och svängde och svängde, men det gick sådär. Men annars var han fantastisk, sa Sandra efter ritten.

Daniel Jocelyn från Nya Zeeland såg avslappnad ut med sin Beaucatcher, och fick en nätrullare på nummer 14 som bestämde sig för att ligga kvar. Han satsade allt i slutet, vilket räckte till andraplatsen. 

När stilryttaren Ingrid Klimke intog banan med Parmenides såg det inte särskilt snabbt ut, men den 11-årige valacken var storgalopperad och lydig vilket lönade sig – seger till Tyskland och Klimke. 

Linda Algotsson gjorde ett gott försök med sin Fairnando – ekipaget red i Flyinge förra helgen och var snabbast då men hade ett nedslag. Nu hade Linda tur på oxern, då bommarna var uppe och vände efter en kaxig sväng. Ekipaget blev bästa hemmaekipage med en fjärdeplats.
– Jag visste inte riktigt hur min häst skulle hantera det, men han klarade det fint. 

Jesse Campbell från Nya Zeeland red Apart VD Hoefslag Z, som försökte hoppa hela banken (hinder 12) som en oxer, och gick omkull. Hästen hamnade på rygg men kunde ledas ut från arenan. Ryttaren klarade sig oskadd. 

Andreas Ostholt såg till att lagsegern gick till Tyskland med sin Pennsylvania 28. Han satsade rejält, var klart snabbast i början av banan och säker på banhoppningshindren – ekipaget slutade trea individuellt. 

Niklas Lindbäck, förra årets vinnare, var sista startande på Easy to Love. Det blev en för tajt sväng till 14, där bommarna föll, och sedan blev det lite vingligt på den sista linjen. Ekipaget slutade femma.

I lagtävlingen var Tyskland överlägsna segrare, före mixade laget Nya Zeeland/Australien och Sverige.

Resultat individuellt

Resultat lag

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden