Hoppning
15 december 2013 10:33

Inte som andra

Helgens CHI GenŨve, som flera gånger utsetts till både världens bästa inomhustävling och världens bästa hopptävling, är ett nummer större än de flesta tävlingar.

Arenan i Palexpo-hallen är förmodligen den största inomhus och ger nästan ett utomhusintryck med ofta långa galoppsträckor mellan hindren. 

Den stora dammen på ena kortsidan förstärker intrycket och är inte bara en dekoration. Dammen används ibland också som en utmaning för hästarna att ta sig igenom. Så var det i lördagskvällens 1,45-hoppning. De flesta klarade sig bra men flera tvekade och LB Con Gracia CH så mycket att hemmaryttaren Christina Liebherr fick sig ett rejält dopp i dammen.

Vid dammen finns också en mindre bank – eller rättare kulle – med ett hinder som innebär att ekipagen först ska uppför och sedan nerför, vilket annars aldrig förekommer inomhus. Angelica Augustsson klarade både vatten och bank på Esmeralda del Leccione men med två rivningar blev det ingen placering.

Klassen vanns av hemmafavoriten Janika Sprunger med JL´s Komparse (val f -01 e Kolibri- Kronenkranich xx).

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden