Hoppning
28 februari 2015 16:04

VW-touren blir internationell

Sverige får en internationell hopptävling till. Det är det trestjärniga meetinget Varberg Summer Horse Show i månadsskiftet juli/augusti. Tävlingen är en del i uppgraderingen av Volkswagens GP-tour.

VW-touren blir internationell
Hoppningens förbundskapten Sylve Söderstrand, Sten Forsberg och Annika Stenlund på Volkswagen samt Svenska Ridsportförbundets Anders Mellberg presenterade årets GP-serie. Roland Thunholm

När Volkswagen GP går in på fjärde året skruvas konceptet upp ett snäpp med en internationell tävling, precis som Ridsport skrev i nummer 4/2015.
– Det är en fantastisk satsning som gör det möjligt för ryttare att rida om viktiga världsrankningspoäng på hemmaplan, säger förbundskapten Sylve Söderstrand.

Serien har varit uppskattad från många håll, inte minst av ryttarna. 
– Touren har framförallt hjälpt till att skapa en bredd i toppen, säger Anders Mellberg, ordförande i Svenska Ridsportförbundet. 

Meetinget i Varberg blir den första internationella hopptävlingen i staden. Tävlingarna kommer att gå i närheten av centrum och Kattegatts strand i området Håsten. I en broschyr som delades ut i samband med att konceptet presenterades under en presskonferens i Göteborg utlovas Malin Baryard Johnsson och Rolf-Göran Bengtsson i startfältet.
– Jag tror att många utländska ryttare kan komma till Varberg. Kanske inte de som är topp-10-rankade i världen, men det finns många andra under som inte blir inbjudna till så många tävlingar, säger Rolf-Göran Bengtsson. 

Volkswagens GP-tour har i år över 2,1 miljoner kronor i prispengar. Tävlingarna i Varberg är först ut 2015. Sedan fortsätter serien till Umeå, Billdal och Strömsholm innan finalen i Flyinge den 18 november.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden