Sport
16 mars 2017 13:12

EM-invigningen blir en hästfest för alla

Vid EM i Göteborg utlovas en spektakulär invigning med fri entré. Publiken kommer få se en kavalkad av det Sverige är mest känt för.

EM-invigningen blir en hästfest för alla
Aachen-invigningen i fjol blev en svensk succé. Samma duo regisserar invigningen av EM i Göteborg.

1-27 augusti avgörs ridsport-EM i Göteborg i disciplinerna hoppning, dressyrm fyrspann och paradressyr. Arrangörerna utlovar en spännande och händelserik vecka som kommer att förvandla hela staden till arena. Tävlingar och aktiviteter kommer finnas på Ullevi, Heden och i Slottsskogen.

Owe Sandström och Lars ”Lalla” Nilsson. Foto: Roland Thunholm.

Det hela startar måndag 21 augusti klockan 18:30 med spektakulär invigning på Ullevi med fri entré. Invigningen regisseras av Owe Sandström och Lars ”Lalla” Nilsson – samma duo som höll i den bejublade ”svensk-invigningen” vid fjolårets Aachen-tävlingar. Publiken kommer få se en kavalkad av det som Sverige är mest känt för. Allt från kulturhistoria, tradition, fantastiska sagofigurer till glittrande musikunder – med hästen i centrum och med mötet mellan människan och hästen som utgångspunkt.

– Vi ser verkligen fram emot att få arrangera ett av det här årets största idrottsevenemang mitt i centrala Göteborg, säger Lotta Nibell, VD på Got Event AB, i ett pressmeddelande.
– Det kommer att bli en fantastisk hästfest i hela stan och nu har vi möjlighet att se våra svenska favoriter tävla om medaljerna på hemmaplan.

Samtliga biljetter till EM är släppta och man kan skräddarsy sin egen mästerskapsvecka.

Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar