Hoppning
24 juli 2014 13:56

Irma Karlsson i ledning i YR-EM

Två felfria rundor, igår och i dag, har gjort att Irma Karlsson har gått upp i ledning i YR-EM i Arezzo. Sverige ligger på delad femteplats efter laghoppningens första runda.

Irma Karlsson i ledning i YR-EM
Irma Karlsson och Cornet är upp i ledning efter den andra individuella rundan. (Arkivbild) Roland Thunholm

Gårdagens felfria och snabba runda i den första individuella klassen i Young rider-EM i Arezzo, Italien, placerade Irma Karlsson och Cornet (val f -04, e Cornet Obolensky-Caletto I) på en lovande femteplats. Hindren låg i dag på 1,50 och klassen räknades som den andra individuella och den första i lag. Irma Karlsson satte nollan återigen tillsammans med Cornet vilket gjorde att hon seglade upp i ledning i den individuella tävlingen.

Sveriges lag slutade på totalt tolv fel, efter att Elina Petersson/Valentino dragit på sig fyra fel och Wilma Hellström/Bill Breaker och Nicole Holmén/Titanic VDL åtta vardera (varav ett ekipages åtta fel räknades bort i lagets totala resultat). Det gör att Sverige ligger på delad femteplats tillsammans med Frankrike, Irland och Polen. Spaniens enbart tre ryttare gjorde också tre felfria ritter, vilket gör att de går upp i ensam ledning i laghoppningen.

Imorgon rids den andra omgången i laghoppningen samt det tredje indivudella kvalet. På söndag är det final i två omgångar.

Lagresultat, första rundan
Individuella resultat, andra omgången
Individuell ställning efter två omgångar

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden