Sport
8 juli 2015 14:36

Franzetti amatörernas mästare

Hon är bara 13-år men börjar redan få rutin på att tävla i Falsterbo. Isabelle Franzetti följde upp förra årets pallplacering i childrensklassen med att rida hem amatörtouren på onsdagen.

Franzetti amatörernas mästare
Isabelle Franzetti på väg mot seger i Falsterbos amatörtour. Photographer Roland Thunholm

– Det kändes riktigt bra därinne. Jag hade bra flyt genom banan, säger Isabelle Franzetti som bor i Sala. 

Hon red sin Magic Kiss (val f 2000 e Lasandos-Mowgli) som hon har haft i ett och ett halvt år. Ekipaget var ett av fem som kom till omhoppning i finalklassen efter en stadig runda med fina språng. I omhoppningen fortsatte Magic Kiss att vara felfri, något som bara ytterligare en häst klarade av. 
– Han är en fantastiskt gosig, mysig och busig häst som alltid ställer upp, säger Isabelle Franzetti. 

Magic Kiss är en läromästare av rang som har gått 1,40-klasser innan han kom till Isabelle Franzetti. Ekipaget har redan hunnit med att tävla NM i svenska childrenslaget, komma tvåa i childrensklassen i Falsterbo förra året och tävla i Agriallsvenskans division I. 

Parallellt med karriären i klasser för children tävlar Isabelle Franzetti framgångsrikt på ponny. Hon har en 7-åring som är kvalad till SM och som hon har tagit silver på ungponny-SM tillsammans med. 
Vilka är dina bästa sidor som ryttare?
– Jag är lugn och kan hålla mig koncentrerad. Att tävla i hoppning är så roligt, framförallt spänningen. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden