Sport
28 februari 2014 22:59

Emanuele Gaudiano var snabbast

Italienaren Emanuele Gaudiano tog hand om segern i fredagens avslutande 1,45-hoppning med omhoppning. Klassen höll dock på att bli en historia av idel tidsfel. När halva startfältet hade ridit var fortfarande ingen felfri inom maxtiden.

Emanuele Gaudiano var snabbast
Emanuele Gaudiano red snabbt och felfritt - och red hem med segern i fredagens 1,45-klass. Roland Thunholm

Banbyggarna försvarade dock sitt val att behålla maxtiden till det tidigare satta 69 sekunder.
– Den första ryttaren klarade tiden. Sen var det två som missade och vi kan bara ändra tiden efter max tre ryttare, men tyckte inte att det var felmätt, säger banbyggare Peter Lundström som bygger tillsammans med Frank Rothenberger.

Därefter hade ryttarna fattat galoppen och tempot ökade på banan. Till slut gick sex ryttare till omhoppning. Bland dem som red både fort och felfritt i omhoppningen fanns kvällens bästa svensk.

– Placeringen är okej. Jag har aldrig ridit så här fort på den här hästen tidigare. Jag kan förstå den korta maxtiden i grundomgången. Banbyggarna ville antagligen inte ha lika många felfria som igår så jag fick rida rätt så fort för att klara den, säger Linda Heed som slutade på en fjärdeplats med Bee Wonderful.

Den segrande italienaren hade ungefär samma uppfattning.
– Vi som kom på slutet visste att vi var tvungna att rida ganska fort för att klara tiden, och då var det inga problem. Hade maxtiden varit längre hade det blivit för många felfria, så maxtiden var en svårighet, säger Emanuele Gaudiano som tog emot sitt pris tillsammans med sitt 11-åriga sto Cocoshynsky (e Cornet Obolensky-Popcorn).

Resultat

Jörgen Ottosson/Gunilla Säwenmyr

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden