Hoppning
31 maj 2014 09:30

Itot du Chateau pensioneras

Edwina Tops-Alexander ska pensionera sin stjärnhäst Itot du Chateau, en av de mest vinstrika hästarna under senare år, i början av juli.

Itot du Chateau pensioneras
Edwina Tops-Alexander och Itot du Chateau. sportfot

Itot du Chateau kom till Edwina 2007 och de har under en följd av år legat väldigt högt på världsrankningen för ekipage.

– Han är en ”once-in-a-lifetime-horse” och jag känner mig priviligierad att ha fått rida och tävla honom under de här åren. Han kommer att avtackas vid en speciell ceremoni under Global Champions Tour i Paris söndagen de 6 juli, säger Edwina i ett pressmeddelande från Global Champions Tour.

Edwina och den endast 157 cm höge Itot du Chateau (val f -96 e Le Tot de Semilly-Galoubet A) har vunnit Global Champions Tour totalt både 2011 och 2012 samt många Grand Prix- och världscupklasser. Det har gett över tre miljoner euro i prispengar. De har även medverkat i två OS och ett VM.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden