Sport
29 juli 2012 18:33

”Jag är fortfarande i chock”

Det sa ledaren efter dressyren, japanen Yoshiaki Oiwa, på presskonferensen efter att ha stått för en skräll större än åskan som drog över Greenwich Park på söndagen.

”Jag är fortfarande i chock”
Japanen Yoshiaki Oiwa leder efter dressyren.

Oiwa är stationerad i Tyskland, där han sedan tre år tillbaka jobbar tillsammans med tyske Dirk Schrade, också OS-ryttare. På frågan vad Oiwa trodde det här betyder för japansk fälttävlan, visste han inte riktigt vad han skulle svara.
– Jag har fortfarade inte fattat det. Och det är inte många från japansk media här direkt, kunde han konstatera med ett leende.
– Det blixtrade precis före min ritt, så min häst blev lite rädd. Men efter ett par minuter lyssnade hon på mig igen, jag hade en väldigt bra känsla och jag är väldigt nöjd, beskrev Oiwa sin ledarritt på det 11-åriga stoet Noonday de Conde (e Fidji du Fleury).

Italienaren Stefan Brecciaroli brukar leverera fin dressyr på stora tävlingar, OS blev inget undantag då han ligger tvåa inför morgondagen. 12-årige valacken Apollo wd Wendi Kurt Hoev (e Polidiktus van de Helle) var enligt sin ryttare väldigt fin att rida idag.
– Jag gjorde ett mindre misstag men jag är väldigt glad för min häst. Nu ser vi fram emot i morgon.

Trean Mark Todd har rutin som räcker och blir över. Nu ligger nya zeeländaren trea med 10-årige valacken Campino (e Contendro).
– Jag hade lite tur med vädret, och min häst var fantastisk. Jag kunde inte ha begärt mer av honom, det är en ung häst.

Tyskland ligger i topp i lagtävlingen, och förbundskapten Hans Melzer var på plats på presskonferensen.
– Vi är jätteglada, men i morgon är ny dag, en ny tävling. Det är så jämnt mellan lagen, så det blir spännande.

Läs mer

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar