Sport
28 februari 2015 22:59

”Så glad över hästen”

Tidigare i dag blev det officiellt att Nicola Philippaerts ingår i H&M-teamet tillsammans med bland annat Peder Fredricson. På kvällen vann Fredricson Gothenburg Trophy med H&M All In som tävlades av Philippaerts så sent som hösten 2013. Här finns filmklipp på segerritten.

”Så glad över hästen”

Peder Fredricson började tävla H&M All In (val e Kashmir Van Schuttershof u Fortune uppf Bas Huybregts äg Stuteri Arch) i januari 2014. En av de första tävlingarna var Jumping Amsterdam och redan då förutspådde Ridsport att hästen kunde bli Fredricsons nästa stjärna. 
– Han har allt. Han är oerhört atletisk och lättväxlad. Det gäller att hålla sig lugn själv i omhoppningar. Minsta lilla man tänker framåt så reagerar han, säger Peder Fredricson. 
– Jag är ganska säker på att det är min nästa stora stjärna. 

Innan 43-årige Peder Fredricson började tävla H&M All In var det Nicola Philippaerts som red 9-åringen. De båda ryttarna är nu teamkamrater i team HM. Philippaerts gjorde starter upp till och med 1,45-klasser med All In.  Gothenburg Trophy över 1,55-hinder i Göteborg var andra GP-klassen för valacken. Även förra gången blev det seger
– Jag är så glad över den här hästen och att jag får möjlighet att rida den, säger Peder Fredricson. 
– Jag kände första språnget jag tog att det var något extra. 

Peder Fredricson vann i ett fullsatt Scandinavium och fick stående ovationer av publiken. Han var märkbart rörd direkt efteråt.
– Det här är min största seger någonsin, säger han. 
– Att få vinna här i Scandinavium och uppleva det här är något jag önskar att alla skulle få göra. Det är en otroligt känsla. 

Läs mer 

Se den magiska omhoppningen via SVT Plays klipp nedan.

Se segerekipaget i grundomgången i SVT:s klipp nedan. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden