Hästägartips
8 mars 2021 12:01
Ridsportplus

”Jag får alltid prioritera bort saker”

Värd varenda krona2020 bad Ridsport åtta hästägare runt om i Sverige att bokföra varenda krona de lägger på sin häst under ett helt år, och här kan du nu se resultatet. Melinda Fridlundh har buffert för tre månader, men har under året börjat fundera mer kring sin konsumtion.

”Jag får alltid prioritera bort saker”
Melinda Fridlundh har en buffert för tre månader.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det har varit fantastiskt roligt att vara med i den här undersökningen, säger Melinda Fridlundh i Malmö.
– Året har varit bra, min häst och jag har hållit oss friska och jag är tacksam över att inte ha mist mitt jobb på grund av covid-19. 2020 har också blivit billigare, med knappt några tävlingar.

Melinda har sin häst Lord Metal uppstallad hos sin mamma.
– Jag har inte tagit med några allmänna gårdskostnader utan betalar 500 kronor per box och häst per månad.
– Jag får alltid prioritera bort saker för att kunna ha häst. Jag har inte råd att åka utomlands, åka i absolut nyaste bilen, köpa märkeskläder till mig själv, gå ut varje helg, ha gymkort, äta på restauranger och så vidare. Däremot väljer jag ut en handfull tillfällen under ett år för att kunna göra något annat än att bara vara i stallet.

Har tre månaders buffert

Melinda har en ekonomisk buffert på 70 000 kronor.
– Då har jag tre månader på mig att sälja hästarna, betala hyran från uppsägningsdagen och tre månader framåt och hinna sälja transporten, om något skulle hända, exempelvis att jag blir av med jobbet. Och till Lordie har jag 10 000 kronor sparat om något skulle hända honom.
– Jag har lärt mig under året att det kostar mer än vad det smakar. Att hästtäcken, schabrak, nya träns och övriga materiella ting är fullständigt onödigt att köpa. Vem ser ens märket på ditt schabrak på hoppbanan? Så inget mer sponsrande till märkesvärlden.

Melinda
Melindas kostnader 2020

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 2/2021.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden