Sport
27 februari 2015 11:44
Ridsportplus

”Jag fick allt att stämma”

Irma Karlsson levde upp till vad hon sa under onsdagens presskonferens på Scandinavium. "Jag är inte här för att vara med, jag är här för att göra bra ifrån mig", säger segraren i fredagens speedklass.

”Jag fick allt att stämma”
Irma Karlsson vann fredagens speedklass i utklassningsstil.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var inte bara det att hon och Balahe vann 1,40-hoppningen. Det var sättet de gjorde det på också. Förutom att det var en runda som hämtad ur skolboken var den nästan fyra sekunder snabbare än tvåans ritt. 
– Jag vet att hon är snabb. Och jag fick allt att stämma, säger Irma Karlsson. 

Hon köpte Balahe av sin pojkvän Douglas Lindelöw nyligen och har tävlat stoet i ungefär tre månader.
– Det har gått bra. Vi trivs jättefint i hop. Visst rider jag och Douglas lite olika, men vi har ändå samma grundsystem så det har nog inte blivit så stor förändring för henne, säger hon. 

Hon gick ut bland de sista i klassen och hade sett ut var hon kunde korta vägarna lite. Så många alternativa vägval fanns det inte. 
– Sedan gäller det att inte hamna i lägen där jag måste rida på för hårt, då hetsar hon lätt upp sig för mycket, säger Irma Karlsson som av den anledningen också avstod från att ta in Balahe på prisutdelningen. 

Irma Karlsson sa redan under onsdagens presskonferens att hon i motsats till många andra Scandinaviumdebutanter inte är i Göteborg för att se och lära.
– Många är nöjda med att få komma hit och rida. Det är inte jag och det har jag sagt hela tiden. Jag är inte här för att vara med, jag är här för att göra bra ifrån mig och få ut något av det. 

Irma Karlsson, som är regerande Europamästare för unga ryttare, fortsätter sitt tävlande i Göteborg med Starling 7 i eftermiddagens 1,50-klass.  

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden