Sport
22 augusti 2015 12:47

”Jag slår lite ur underläge”

Han ser avslappnad och nöjd ut. Hoppryttaren och mästerskapsdebutanten Douglas Lindelöw vet att han redan har presterat mer än vad någon kunde begära när han tog sig till söndagens EM-final.

”Jag slår lite ur underläge”
Douglas Lindelöw har en del att stå i dagen före EM-finalen i tyska Aachen.

– Jag har laddat upp genom att ha sovmorgon. Sedan har jag ridit de tre hästarna jag har med mig, säger 24-åringen vid en pressträff under lördagens eftermiddag. 

Aachen visar sig från sin allra bästa sida med strålande sol och skön sommarvärme. Mästerskapsdebutanten Douglas Lindelöw har aldrig tävlat här innan. Den stora arenan är speciell på många sätt. Det är inte bara storleken på själva banan – det är publiken på läktaren och allt annat runtomkring. Inte minst ljudnivån nere på arenan är speciell. 
– Men jag tycker bara det är häftigt att rida in där. Casello är en ganska lugn häst i sig själv. Jag brukar få skrämma upp honom lite på framridningen, säger Douglas Lindelöw. 

I går kvalificerade han sig till EM-finalen. Finalhästen Casello kändes lite trött när han reds lätt i morse. Och i morgon väntar två finalrundor.
– Det kommer att bli högt och svårt, säger Douglas Lindelöw.
I hans uppladdning ingår också att rida unghästfinalen och kvällens Grand Prix med de andra hästarna han har med sig. 
– Det passar mig ganska bra att ha en del att göra. 

Han utstrålar lugn och harmoni, en slags grundtrygghet och ett vilande i den bekräftelse han har fått genom sin finalplats. 
– Jag umgås med dem som ger mig positiv energi. Och det är lätt att tappa bort sig själv i det här, men jag lyssnar mest på dem som står mig närmast – mamma och pappa, säger han.
– Jag slår lite ur underläge här. Jag ska inte ändra på något utan ladda upp som jag har gjort innan. Jag hr ju kommit hit genom mitt system och det jag har gjort hittills.

Startlista, EM-finalen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden