Sport
29 november 2015 17:48

”Jag ville ha bilen”

Segraren i världscupkvalet i dressyr under SIHS hade ögonen på priset från första dagen. "Jag har aldrig vunnit en bil och den orangefärgade i hörnet måste ha varit till mig eller Adelinde, så jag satsade, jag har aldrig vunnit en bil förut", sa en riktigt glad Hans-Peter Minderhoud.

”Jag ville ha bilen”
En strålande glad "Happy" alias Hans-Peter Minderhoud med Glocks Flirt BILDBYRÅN STR

Minderhouds partner på banan Glock’s Flirt är som han själv uttrycker det en ”sweet gelding”, det vill säga en snäll valack. 
– Till en show där det finns kameler, shettisar, renar och allt möjligt annat är det bättre att ta med sig en snäll valack än hingstar, kommenterade Minderhoud då han har Glock’s Romanov och Glock’s Johnson hemma i stallet att välja på.
– Det var härligt att rida Flirt idag. En verkligt bra känsla, han kämpade bra för mig, Vi hade bara ett litet misstag i ettorna. Allt som allt, det var en suverän känsla i ritten, menade Minderhoud.
– Förra året vann jag Grand Prix klassen här med Flirt när jag bara ridit honom ett halvår, då förlorade vi knappt till Tinne. I år ville jag väldigt gärna vinna bilen, förklarade Hans-Peter.
– Det är min första seger med honom. Det blir allt mindre skillnad mellan honom och Johnson men honom har jag haft sedan han var tre så han är närmare mig, så är det bara, menade han.

Patrik Kittel tog andraplatsen och leder därmed världscupen efter dagens klass.
– Min travtur blev jättebra men sen gjorde jag misstag i galoppen. Scandic känns jättefräsch, bättre än när han var 10 år. Det är otroligt kul med en så bra sextonåring, härligt, sa Patrik som inte var alltför missnöjd med andraplatsen.
– Jag kanske inte klarar min ursprungliga plan att kvala alla tre hästarna Scandic, Delauney och Deja till världscupen, det blir Scandic jag satsar på för Göteborg eftersom Deja ska tävla i Doha nära inpå, förklarade han.
Med en seger från Kaposvar med Delauney, fin placering från Lyon med Deja och nu andrplatsen med Scandic saknar han en start till med vardera innan de är färdigkvalade. Redan nu har han 54 poäng, en summa som brukar räcka till finalplats. Gustaf Svalling fyllde i med beröm över Scandics form och fantastiska passage. 

Adelinde Cornelissen blev trea med Parzival och kände sig lite ringrostig.
– Jag red fram lite för länge, så Parzival blev lite trött inne på banan. Vi är båda utan tävlingsvana förnärvarande, konstaterade hon.
– Normalt sett är jag den planerande typen men justnu har jag ingen plan för vårt tävlande och det är minst sagt att vara lite utanför min vanliga komfortzon, sa Adelinde.
– Jag har två hästar på gång till nästa år med Aquiedo och Zephyr, så vänta bara,, snart har jag också tre Grand Prix hästar som de där två, sa Adelinde med en vink åt Kittel och Minderhoud.
– Hemma finns Governor(reds anm efter Totilas undan Parzivals helsyster), han är fortfarande ung men oj så bra han blir. Jag gillar arbetet med de unga hästarna så jag är inte orolig för framtiden, 

Resultat
Ställning i världscupen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden