Avelsnyheter
15 september 2015 16:20

Jaguar Mail-avkomma bästa 6-åring

Det är inte bara en EM-vinnare i fälttävlan som Sverigekändisen Jaguar Mail kan sätta upp på avkommelistan. Nu har han en avkomma som vann franska mästerskapen för 6-åriga fälttävlanshästar också. Quite Easy hade en avkomma som tvåa.

Jaguar Mail-avkomma bästa 6-åring
Jaguar Mail stod på Flyinge många år och tävlades på högsta nivå av Peter Eriksson, här på OS i Hongkong. (Arkivbild)

Jaguar Mail (f 1997 e Hand in Glove xx-Laudanum) är godkänd i flera avelsförbund och har verkat i sitt födelseland Frankrike ett tag nu. I helgen vann hans 8-åriga avkomma Fischer Takinou (ue Sardana Pierre) EM både i lag och individuellt i fälttävlan med Tysklands Michael Jung. Jaguar Mail hade ytterligare en avkomma med i mästerskapet genom Radijague (val f 2005 ue Jalienny), riden till en individuell elfte plats av Frankrikes Nicolaus Touzaint. 

På franska mästerskapen i fälttävlan för unga hästar vann Jaguar Mail-avkomman Vassily de Lassos klassen för 6-åringar och fick omdömet ”elit” nyligen. Även på fjärde plats i den 36 hästar stora klassen fanns en häst e Jaguar Mail, Vanua de Nyves, som också bedömdes som en elithäst. Tvåa blev Vinecheska Jeclai´s, en avkomma efter annan Sverigekändis, Quite Easy (e Quidam de Revel). Vinecheska Jeclai´s fick också omdömet elit. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden