Avelsnyheter
14 maj 2014 09:28

Jaguar Mail godkänd i KWPN

Jaguar Mail, som gick OS i hoppning tillsammans med svenske hoppryttaren Peter Eriksson 2008, har godkänts för avel i det holländska avelsförbundet KWPN.

Jaguar Mail godkänd i KWPN
Jaguar Mail och Peter Eriksson representerade Sverige på OS 2008. Nu är hingsten godkänd för avel i KWPN. ROLAND THUNHOLM

Det är KWPN som berättar om godkännandet på sin hemsida. Jaguar Mail (f 1997 e Hand in Glove xx-Laudanum) har stått på Flyinge i många år och delägs fortfarande av Flyinge AB enligt uppgifter i Internationella Ridsportförbundets databas. 

Hingsten tävlades av Peter Eriksson under sin tid i Sverige. Ekipaget slutade 32:a på OS i Hongkong 2008. Hingsten har drygt 190 SWB-registrerade avkommor. Sedan 2009 har Jaguar Mail varit tillbaka i sitt födelseland Frankrike där han fortsatte tävla internationellt fram till och med 2011.  

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden