Avelsnyheter
10 februari 2020 20:46

Jeanna Högbergs Darcia VH död

UppdateradJeanna Högbergs VM-häst Darcia VH är död. Stoet var dräktig med D’avie och även fölet förlorades under måndagen. "Hon hade för mycket smärta och fick somna in i lugn och ro", berättar Jeanna Högberg.

Jeanna Högbergs Darcia VH död
Jeanna Högberg och Darcia VH på VM i Frankrike. Roland Thunholm

– Mitt fantastiska sto Darcia VH dog i dag. Hon var den snällaste, sötaste och mest underbara hästen, med talang för piaff och passage som var helt overklig, skriver dressyrryttaren Jeanna Högberg i ett känslosamt inlägg på sociala medier.

Det var flera orsaker som låg bakom att stoet nu fick avlivas.
– Sammantaget hade hon för mycket smärta. Hon somnade in i lugn och ro och hade precis ätit ett stort mål med hö och massa morötter och äpplen. Hon var otroligt matglad så jag hoppas att hon var nöjd och glad, berättar Jeanna för Ridsport.

”Samma vänlighet som Darcia”

Jeanna har en 2-årig avkomma till Darcia, som fram till nu har stått hos ett par vänner.
– Jag ska hämta henne och bara krama och gosa med henne, hon har samma otroliga vänlighet som Darcia. Jag tar nog ett föl på henne så småningom för att föra Darcias fantastiska gener vidare.

Darcia VH (SWB sto f 2004 e Danone-Don Schufro, uppf Birgitta och Torsten Hansson, äg Jeanna Högberg och Torsten Hansson) och Jeanna Högberg ingick i den svenska eliten under några år med start på VM i Frankrike 2014 som en av höjdpunkterna.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden