Hoppning
20 mars 2015 11:00
Ridsportplus

”Nya utmaningar varje dag”

Jenny Johansson är en av många svenska ryttare som är på plats i Italien för att rida det flera veckor långa meetinget. Här berättar hon om sitt nya arbete och förhoppningarna på tävlingarna i Arezzo där hon tävlar åtta hästar.

”Nya utmaningar varje dag”
Jenny Johansson har åtta tävlingshästar med sig till Arezzo. Här är Chacgrano.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Tillsammans med Caleno 3 (val f 2004 e Calido Ass-Lander II) presenterade 24-åriga Jenny Johansson sig ordentligt för den svenska publiken i Scandinavium förra året. Ekipaget ingick sedan i det segrande svenska laget i Drammens nationshoppning. Men efter framgångarna såldes Caleno och tävlas nu av USA:s Georgina Bloomberg. 
– När Caleno såldes var det inget svårt val att sluta mitt förra arbete i ett handelsstall utanför Hamburg och gå vidare, säger Jenny Johansson som bytte jobb i höstas. 

Hon är fortfarande stationerad i Tyskland, men nu i Osnabrück och arbetar i ett tävlingsstall som ägs av en turk. Han bor i Istanbul och arbetar i reklambranschen. Tävlingsstallet är hans hobby, han kommer regelbundet dit och ibland rider han lite.  
– Det är annorlunda att arbeta så här. Jag får ta mycket ansvar själv och måste planera det mesta på egen hand. Det är nya utmaningar varje dag. Och det räcker inte med att kunna rida, fortsätter Jenny Johansson. 
– Jag trivs bra, det är fina hästar och bra ekonomiska möjligheter. 

Hennes nya chef ville se sina hästar på en längre tour. Valet föll på italienska Arezzo där det tre veckor långa meetinget började tidigare i veckan. Tio av stallets 16 hästar fick följa med. Jenny Johansson tävlar åtta av dem.
– Jag har att göra på dagarna, säger hon och skrattar.
– Och det är första gången jag är Italien. Här är fint, fina stallar och banor. Jag hoppas också att jag ska kunna åka till Rom någon dag. Det vore roligt att se staden. 

Jenny Johansson är från Söderköping men har redan hunnit vara över tre år i Tyskland. Det har nyligen börjat ytterligare en svensk i stallet där hon arbetar och under meetinget i Arezzo får hon en ordentligt dos av sällskap med landsmän. 
– Det är ju så många svenskar här. Det är roligt. 

Hästarna hon tävlar i Arezzo är yngre förmågor.
– Mina förhoppningar är att jag ska kunna rida in mig ännu mer på dem och att de utvecklas. Det kommer inte att bli någon rosettjakt.  
Hon har dock två hästar som hon hoppas ska gå någon 1,50-hoppning i slutet av den italienska touren. Det är Colorlands Cheyenne, ett 9-årigt sto e Coupe de coeur och 8-årige hingsten Chacgrano e Chacco Blue.
– De är på samma nivå, jag vet inte riktigt vem som är bäst än, säger Jenny Johansson som nu mest hoppas på bättre väder.
– Det är lite kallt, men annars är det välorganiserat och verkar vara ett bra upplägg, säger hon. 

Tävlingarna i Arezzos webbplats. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden