Sport
11 juli 2014 11:42

Jens Fredricson vann derbykvalet

Jens Fredricsons mål i Falsterbo var att rida derbyt med Avon. Efter segern i fredagens kval är han klar för start i lördagens höjdpunkt.

De problem med astma och förkylning som Jens Fredricson har haft under Falsterboveckan syntes det ingenting av när han satte fart på Avon i kvalklassen.  Derbykvalet gick i en 1,45-hoppning på tid. När det var Jens Fredricsons tur hade han ledande Douglas Lindelöw och Balahe att slå. Efter de inledande sprången där Avon visade bra tryck la Jens Fredricson upp tempot ett snäpp. Avon var väl med på noterna när ryttaren bland annat hittade en kort väg till ena kombinationen. 

Avon kapade Balahes tid med åtta hundradelar och den stora publiken fick anledning att jubla åt ännu en fin svensk runda. Douglas Lindelöw blev tvåa och Alexander Zetterman blev fyra med Flecu. Kvalet hade 32 startande ekipage.

Mer information kommer.

Läs mer

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden