Hoppning
30 december 2013 23:10

Jens tvåa i världscupen

Jens Fredricson och Lunatic kom på andra plats i måndagens världscuphoppning i Mechelen, Belgien. Det är säsongens bästa svenska resultat i cupen.

Jens tvåa i världscupen
Jens Fredricson och Lunatic dubbelnollade till andra plats i världscupen i Mechelen. Anna Aalto

Det blev endast fyra felfria till omhoppning och som första nolla fick Jens det mindre trevliga uppdraget att inleda avgörandet. Det gjorde han också på bästa sätt med en ny felfri runda och bra fart på Lunatic.

Det höll över närmaste förföljare men stod också ganska klart att Daniel Deusser, som vann Top ten-finalen i Globen i månadsskiftet november-december, skulle bli väldigt svår att stå emot. För svår visade det sig också när tysken fick Cornet d´Amour (val  f -03 e Cornet Obolensky- Damiani) i mål en knapp sekund snabbare.

Henrik von Eckermann, som vann klassen förra året, hade däremot ingen bra dag och drog på sig hela tolv  fel med Gotha FRH.

Resultat
Ställning i världscupen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden