Sport
16 augusti 2015 11:08

Johan Fridberger på plats 17

Johan Frdiberger var enda svensk till EM-final i reining. Han red in på 211,5 poäng och plats 17 med sin Mega Jac Dance.

Johan Fridberger på plats 17
Full fart i finalen. Photographer Roland Thunholm/Bil

Johan Fridberger och Mega Jac Dance tillhör en trupp på fyra svenska EM-ekipage i reining. De andra föll på vägen, men i kvalet igår säkrade Johan en finalplats. I finalen red han in på 211,5 poäng och  det gav en 17:e plats i listan över Europas främsta ekipage 2015. Vann gjorde Italiens Giovanni Masi De Vargas på 222 poäng.

– Jag bara älskar den här hästen. Jag har nått mitt mål och kommit till final, säger Johan Fridberger på förbundets webbsida.
Även chef d’equipe Anette Bergendorff var nöjd.
– Vi har nått vårt mål att ha ryttare i den individuella finalen, säger hon.

Reining rids efter förutbestämt program, pattern, och volter, slide stop och spinn är rörelser som ingår. Fem domare dömer. Det högsta och lägsta domarresultatet stryks och poäng ges antingen som plus eller minus med utgångspunkt från 70 poäng. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-